IFSC: Nu ook samenwerking voor de BENELUX

Belux Top Food Group en de Nederlandse in- en verkooporganisatie STER bundelen op hun beurt de krachten. Samen vormen ze sinds 26 oktober 2016 de Europese Coöperatieve Vennootschap International Foodservice Cooperation sce (IFSC sce).

  • Met de oprichting van een Europees samenwerkingsverband bundelen twee grote spelers in de Benelux niet alleen hun aanzienlijke aankoopvolume. Ze bundelen ook hun unieke expertise in professionele service en ondersteuning van de horecaprofessional. Binnen de huidige marktevolutie, waar grote retailspelers niet alleen mikken op de horeca als klant, maar ook steeds meer horecaconcepten naar de consument thuis brengen, wordt de waarde van een lokaal verankerde en geëngageerde foodservice-grossier een steeds waardevoller gegeven. Op die manier kan lokaal meegedacht worden met de individuele professional, terwijl de professionele producten toch op een verantwoord en concurrentieel peil blijven.
  • IFSC sce werd opgestart door twee unieke partners. Dat zijn STER en Top Food Group.
  • IFSC sce bundelt de sterkte van de twee sterke groeperingen in een organisatie opgericht naar Europees recht. Dat biedt niet alleen perspectieven voor dit samenwerkingsverband, maar laat ook uitbreiding naar andere partners en landen mogelijk voor de toekomst.

De Leden van IFSC zijn :

TOP FOOD GROUP

Top Food Group is een overkoepelende Belgisch-Luxemburgse aankoopgroepering van twee sterke partners in food en non-food producten voor de professionele Horeca-uitbater.

De samenwerking tussen de 2 leden Oresto Food Partners en Resto-Frit/Resto-Culinair vormt naast de bundeling van aankoopkracht eveneens voor een uitgebreid netwerkplatform. De uitwisseling van kennis, knowhow en jarenlange expertise in de sector resulteert in positieve synergieën in het belang van de eindconsument. Zelfs de meeste kritische horecaprofessional vindt bij de leden van Top Food Group zonder twijfel professionele voldoening.

De leden van Top Food Group staan samen voor een omzetcijfer van ruim een half miljard euro wat hen de topspeler maakt in de foodservice voor professionele horeca.

www.topfoodgroup.be

STER in-en verkooporganisatie

De STER in- en verkooporganisatie groepeert 20 groothandels in Nederland vanuit een hoofdkantoor in Amersfoort. De samenwerking binnen de STER in- en verkooporganisatie bundelt niet alleen het inkoopvolume. De organisatie staat ook voor uitwisseling van kennis binnen de Foodservice markt tussen de producenten en regionaal werkende groothandels.

STER in- en verkooporganisatie streeft met haar leden naar een betekenisvolle marktpositie in Foodservice Nederland. Dat lukt dankzij het leveren, vermarkten en adviseren van kwalitatieve producten (zowel Merk als Private Label) en diensten, gebaseerd op lange termijn relaties. De leden van STER in- en verkooporganisatie kennen een hoog service niveau en maken regionaal het verschil.

Gezamenlijk vertegenwoordigen deze leden een omzetwaarde van ruim 200 miljoen euro binnen Foodservice Nederland.

www.ster-inkoop.nl

ECD: Europese Catering Distributors

Europese Catering Distributors is een internationale Foodservice groep waarvan alle leden belangrijke foodservice groothandels zijn in hun eigen land. ECD bestaat sinds 1991 en heeft intussen leden in 12 landen.

Alle leden streven de hoogste normen na in service en productkwaliteit. Zij vertrekken vanuit de specifieke noden en wensen van elke klant, maar zoeken door samenwerking naar de beste voorwaarden. Daartoe zijn er onze partnerships met de leveranciers op Europees niveau.

De positieve en constructieve samenwerking tussen leveranciers en leden dient de lange termijn belangen van de groep, maar ook die van elke individuele klant van de leden. Wij zijn een internationale groep maar erkennen en dienen het belang van nationale en regionale vereisten. De slogan ‘Think global, act local’ vertaalt perfect de missie van ECD.

De gezamenlijke omzet in 2015 van alle leden bedroeg 8.14b.

www.europeancateringdistributors.com